Wednesday, October 15, 2008

I looked at my kingdom, I was finally there, to sit on my throne as the Prince of Bel Air

Kon George W. in 2004 nog een hulplijntje raadplegen, en bracht Sarah Palin onlangs voor het VP-debat 4 dagen door in een debate-bootcamp, gisteravond moesten John McCain en Barack Obama zonder een familielid te bellen, het publiek te raadplegen of een time-out te nemen hun kunstje laten zien. Volgens de polls was Obama officieel de ster van het circus, maar McCain had, vooral in het begin van het debat, zeker zijn goede momenten. 
Beide heren hebben de afgelopen dagen verschillende battleground states platgereisd en in rally na rally hun achterban toegesproken: niet alleen over hun eigen standpunten maar vooral over de slechte kanten van hun tegenstander. Tegelijkertijd krijgen de nationale nieuwszenders maar niet genoeg van de grote en kleinere schandalen. Sarah Palin werd vorige week schuldig bevonden aan misbruik van haar positie als gouverneur van de leegste staat van Amerika in de voortslepende Troopergate-zaak. Een klein lichtpuntje voor de republikeinse campagne is het ex-vrijetijdsterrorist(je) en ex-vriendje van Barack Obama, Bill Ayers. Voor de campagne hét bewijs dat 'moslim' Obama banden heeft met terroristen. John McCain beschuldigt daarnaast de door Obama gesteunde NGO Acorn van het verspreiden van neppe voter-registrations. 

Uit een aantal polls blijkt dat de Amerikaanse kiezer behoorlijk klaar is met dit onderlinge moddergooien van de kandidaten. En ik moet eerlijk toegeven dat ik steeds vaker overschakel naar minder intellectueel verantwoorde programma's als The Hills, The West Wing en het kanaal waar ze 22 uur per dag Fresh Prince of Bel Air afdraaien (genieten!) dan maar naar CNN te staren, want zelfs de meest spectaculaire roddels gaan vervelen nadat 10 verschillende 'experts' hun licht erop hebben laten schijnen. Vanavond was echter een uitzondering: Mr. Red and Mr. Blue zaten bij elkaar aan tafel tijdens het Al Smith Dinner, waar presidentskandidaten traditiegetrouw een toespraak houden. Alfred E. Smith was de eerste katholieke gouverneur van de VS, en sinds het jaar naar zijn dood wordt er elk jaar een 'fundraiser'-diner gehouden. Beide kandidaten hielden een geniale speech - zie hier en hier

Morgen (of eigenlijk over 4 uur..) ga ik naar de grens tussen Virginia en Kentucky (yes, die van de gefrituurde kip) om in een of ander onbeduidend gat naar een Obama-rally te gaan kijken. Of 'Eline's little friend' (zoals hij hier in huis genoemd wordt...) net zo entertaining gaat zijn als the Fresh Prince zullen we wel zien, maar ik hoop in ieder geval wel dat hij in januari op the throne zit en niet Will Smith - of erger nog, John McCain.

No comments: